Is it possible to install Autocheck with Boardcomputer?

feel free to post your questions or conversations in english.

Moderatoren: Moderatoren, globale Moderatoren

Antworten
Ignas.quattro
Entwickler
Beiträge: 576
Registriert: 02.10.2005, 17:19
Wohnort: Lithuania , Kaisiadorys

Is it possible to install Autocheck with Boardcomputer?

Beitrag von Ignas.quattro »

Hello everyone :)
Since my car doesn't have neither boardcomputer , nor autocheck , I thought that It would be nice to put them in my car :) I know , that there are wires and connections missing , but still , is it possible to put those in my car and make them at least show something and work? I have bought another speedo with autocheck and boardcomputer for very cheap and , well , what should I know before doing anything? By the way , I have another speedo , exactly like mine , so I can do little experiments , cause , you know , don't want to experiment with mine speedo , since it works perfectly :)

Greetings ,
Ignas
Ignas.quattro
Entwickler
Beiträge: 576
Registriert: 02.10.2005, 17:19
Wohnort: Lithuania , Kaisiadorys

Beitrag von Ignas.quattro »

You see , this is the main problem , why I'm making new topics not in english section , because no one comes here :lol:
Benutzeravatar
turbaxel
Projektleiter
Beiträge: 4426
Registriert: 06.05.2004, 21:13
Wohnort: München
Kontaktdaten:

Beitrag von turbaxel »

Ignas,

you're probably wrong ;) The topic is not the easiest one. Hence the armada of people, trying to answer it ;)

Here's a link to an autotranslated asd page reg. your topic:
http://66.196.80.202/babelfish/translat ... r%25fcsten
( http://audi100.selbst-doku.de/Main/Auto ... chr%fcsten ) original

Sorry for the damaged wiring diagram, though. I seems, as if KarlS. here made it a while ago. You might get the original from him...


CU ;)
turbaxel
Alles Gute,
turbaxel

Bild
http://audi100.selbst-doku.de

Betreiber Audi 100 Selbst Doku, Organisator. Münchner Treffen
Ignas.quattro
Entwickler
Beiträge: 576
Registriert: 02.10.2005, 17:19
Wohnort: Lithuania , Kaisiadorys

Beitrag von Ignas.quattro »

thank you for this information :)
So I will try to get a nicely working full speedo with AC and BC and then try to do something about it :)
How could I contact KarlS?

Greetings
Benutzeravatar
turbaxel
Projektleiter
Beiträge: 4426
Registriert: 06.05.2004, 21:13
Wohnort: München
Kontaktdaten:

Beitrag von turbaxel »

You're welcome, Ignas ;)

Just send Karl a pn (personal note) within this forum.

Klick on Bild or the english version, then Bildenter 'KarlS.' (w/o the quotes) into the adress field and write him.

;)
Alles Gute,
turbaxel

Bild
http://audi100.selbst-doku.de

Betreiber Audi 100 Selbst Doku, Organisator. Münchner Treffen
Ignas.quattro
Entwickler
Beiträge: 576
Registriert: 02.10.2005, 17:19
Wohnort: Lithuania , Kaisiadorys

Beitrag von Ignas.quattro »

I get the text "Sorry, but no such user exists." and I only find user named "Karl" and no others. Is this the right username? :roll:
By the way ,I have some problems with understanding the english "translated" text :shock:
Benutzeravatar
turbaxel
Projektleiter
Beiträge: 4426
Registriert: 06.05.2004, 21:13
Wohnort: München
Kontaktdaten:

Beitrag von turbaxel »

Hi Ignas,

well, as I mentioned, it's only auto translated. Sometimes it works, sometimes ... ;)

Karl would be the wrong user, you have to choose KarlS

You can however, klick on the 'find Username' button and enter Karl*, it then should bring a dropdown where you can select KarlS ;
Alles Gute,
turbaxel

Bild
http://audi100.selbst-doku.de

Betreiber Audi 100 Selbst Doku, Organisator. Münchner Treffen
Benutzeravatar
Mike NF
Geschäftsführer
Beiträge: 16697
Registriert: 05.11.2004, 18:07
Fuhrpark: Audi 195 S-Line
BMW E46 320i
Wohnort: Münster

Beitrag von Mike NF »

PN to Karl

Greetz,
Mike
Bild
Ich hab mehr Spaß, als 'ne blinde Lesbe auf'm Fischmarkt.
Ignas.quattro
Entwickler
Beiträge: 576
Registriert: 02.10.2005, 17:19
Wohnort: Lithuania , Kaisiadorys

Beitrag von Ignas.quattro »

So this is how his nick looks like :)
Thank you very much :)
I wrote him a private message and we will see what happens :)
Benutzeravatar
Mike NF
Geschäftsführer
Beiträge: 16697
Registriert: 05.11.2004, 18:07
Fuhrpark: Audi 195 S-Line
BMW E46 320i
Wohnort: Münster

Beitrag von Mike NF »

good luck 8)
Bild
Ich hab mehr Spaß, als 'ne blinde Lesbe auf'm Fischmarkt.
Benutzeravatar
Karl S.
Moderator
Moderator
Beiträge: 3414
Registriert: 05.11.2004, 11:59
Wohnort: München

Beitrag von Karl S. »

Hab schon nen langen Text als Antwort geschrieben, aber mein Englisch ist etwas bescheiden, hatte im Abi nur 8 Punkte. Mal sehen. :D
Benutzeravatar
Mike NF
Geschäftsführer
Beiträge: 16697
Registriert: 05.11.2004, 18:07
Fuhrpark: Audi 195 S-Line
BMW E46 320i
Wohnort: Münster

Beitrag von Mike NF »

du hast abi??????

*uuuuuuuuundweg*

Grüße

der Mike

aber im ernst: auch wenn du abi hast, bist ja deswegen nicht gleich n schlechetrer mensch *G*
Bild
Ich hab mehr Spaß, als 'ne blinde Lesbe auf'm Fischmarkt.
Benutzeravatar
Karl S.
Moderator
Moderator
Beiträge: 3414
Registriert: 05.11.2004, 11:59
Wohnort: München

Beitrag von Karl S. »

Ätsch, selber doof! :D
Ignas.quattro
Entwickler
Beiträge: 576
Registriert: 02.10.2005, 17:19
Wohnort: Lithuania , Kaisiadorys

Beitrag von Ignas.quattro »

Here , new speedo is in place :)
Bild
and this connection which is empty in my car I guess is for Boardcomputer(coming from the boardcomputer and wiper lever handle)?
Bild
aaaand I don't have this one...
When I bought the speedo I also took the AC and BC connections:
Bild
And , well , there are two problems: I have BREMS LICHT and crossed bulb blinking all the time and when I reach 3000rpm the oil picture starts blinking and beeping :roll:
Snow Racer
Parkwächter
Parkwächter
Beiträge: 10
Registriert: 02.06.2011, 17:25
Fuhrpark: 1990 Audi 100 MC2 (Current)
1990 Audi 100 NF (Wrecked but alive)
Wohnort: Norway

Re:

Beitrag von Snow Racer »

turbaxel hat geschrieben: Sorry for the damaged wiring diagram, though. I seems, as if KarlS. here made it a while ago. You might get the original from him...
I'm new here from Norway with a queastion
is it possible to get those wiring photos/diagrams in working condition?
I got "brems licht" and red warning light at 3000 rpm that needs to be sorted asap
and I'm not sure where I can get the consumption signal... I know it comes from ECU but I believe that I got it under the steering wheel where all the relays are

help wanted

Alan
Bastian
Entwicklungsleiter
Beiträge: 1539
Registriert: 09.03.2006, 01:25

Re: Re:

Beitrag von Bastian »

Snow Racer hat geschrieben:help wanted
Hello,
Can't help you with that personally (I always make sure that my cars have the desired level of equipment coming from the factory already) , but you might want to contact Ignas (who has solved these issues) - send him a message
(click here for that). The documents were originally uploaded by Karl S.. Just ask him if he could send them to you - click here to send him a message.

regards,
Bastian
Antworten